Kayıtlar devamlı olarak editlendiği için blog ismi böyle seçilmiştir ara sıra girip tekrar bakmanızı tavsiye ederim.

3 Haziran 2016 Cuma

Claymore Tanıtım

Claymore animesinin incelemesi ve yorumlanması



CLAYMORE (Mangasını okudum bitirdim)

Puanı
-Hikaye İYİ
-Çizimler İYİ
-Karakterler TAM
-Karakter Gelişimi TAM
-Seslendirme/Müzikler İYİ
-Plot Twist EH İŞTE
-türünün hakkını verme TAM

8/10
Yazıyı bunu dinlerken okuyunuz


Tanıtım: İnsanlardan daha güçlü bir tür yaratık insan etiyle besleniyor ancak korkmayın yoldaşlarım çünkü bizi koruması için aramızda para birleştirip karşılığında bunları öldüren bir grup kiralayabiliriz. Kim onlar? Claymore

Öncelikle serinin aksiyon olduğunu hatırlatayım yani başka bir şey için girdiyseniz üzülebilirsiniz. Aksiyon olarak gayet akıcı ilerlerken ilginç ve basit yeteneklerle harmanlanmış savaşçıları görünce daha bir tatlı oluyor. Bu savaşçılarımızın insan olmadığı ortada. Çünkü kendileri yarı yoma yarı insan.


Şimdi her yerden bulabileceğiniz bilgileri atlayıp size direk hikaye hakkında bir kaç noktadan bahsetmek istiyorum. Öncelikle animenin sonu böyle bir evreni 24-26 bölümde kaldıramayacağı için değiştirilmiş durumda. Yani animeyi bitiripte seriyi sevdiyseniz 50. sayıdan itibaren mangasına başlamayı öneriyorum. Mangasınında 2014'te bittiğini söyleyip devam edeyim.

Hikaye hakkındaki iyi noktalardan biri; ana konu başlıklarını tanımlayışı çok iyi. Yani bir konuya girince "ya bu neydi? şu neydi? neden böyle oldu?" gibi sorularınız kalmıyor. İleride gayet güzel açıklanıyor ya da birbirine kesinlikle bağlanıyor. Eğer bir karakter herhangi bir şeye bağlanmazsa mangaka bunu boş geçmiyor ve hop flashback görüyoruz.

Özellikle mangası klişeden oldukça uzak. Kendini özellikle cinsiyet olarak çokta bir şey kanıtlama ihtiyacında hissetmiyor. Bu konuda hassas kişiler için bir artı olduğunu düşünüyorum.

Eğer bir uyarı yapacak olsam bu "o ana karakterlerden biri o yüzden kurtulur" diye beklemeyin olurdu.



Karakterlerin çoğu erkek değil, aslında oldukça küçük bir paya sahipler. Hemen hemen bütün karakterler oldukça ilginç ve iyi işlenmiş karakterler. Ancak özellikle claymoreların arka planları fazlasıyla benzer. Yine de karakter gelişimleri çok iyi. Yani en yan karakterde bile kendine has büyük ve ya küçük karakter gelişimleri görmek güzel.

Karakterler hakkında ki en sevdiğim şey takip etmesi kolay olmaları. Bir karakteri görünce ya bu kimdi diye geri dönüp bakmaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Ya da karakter gelişimi sırasında kafanız karışmıyor. En basit örnek ilk bölümdeki plot. Yoma var. Clare var çalıştığı organizasyon gereği işini yapıyor. Bu kadar bitti. İlginizi çekene kadar karakterlerin detayına girme yok.



Anime çizim olarak mangadan daha canlı ve keskin iken renklerde soluk ama animenin havasına uygun bir kaplama söz konusu. 

Özellikle hemen hemen bütün karakterlerin açık sarı saçlı ve gümüş gözlü kızlar olduğunu düşünürsek karakterler arasındaki farkın oldukça belirgin olması hepsinin seri üretimden çıkmış bir havada olmamasını sağlıyor.

Kıyafet seçimi pek zırh gibi değil daha çok karakterin iyileşme yeteneğine bir güven var ancak ben bunu pek çok fan yorumcusunun aksine çokta rahatsız edici bulmadım. Zira savaşçıların hızlı olmasını ağır ve gerçekçi olmasına tercih ederim.

Kan akışı zaten böyle bir animeden beklenir düzeyde. Küçük arkadaşlarımıza öneremeyeceğim türden bir kılıç kan durumu var.



Son sözler: Kesinlikle efsane olacak bir yapım değil. Ancak yine kesinlikle ortalama üstü bir anime. Oyunu yapılsa çok güzel RPG olur. 

Favori karakterlerim:
-Miria: Hani güçlü kadın karakter istenir ya. İşte bu karakter öyle bir karakter. Lider, güzel bir yeteneği olan ve amacı doğrultusunda gayet oturaklı ilerleyen biri. Hem karakter hem de güç olarak tam ideal
-Teressa: Animenin zirvesi bu hatun zaten başka bir şey söylememe gerek var mı?