Kayıtlar devamlı olarak editlendiği için blog ismi böyle seçilmiştir ara sıra girip tekrar bakmanızı tavsiye ederim.

15 Mayıs 2016 Pazar

Anime Tanıtımları


        Bu zamana kadar listedeki animelerden hiç birini seyretmediyseniz.
        Alttaki Animelerle başlamayı düşünebilirsiniz. Bir de yazı uzun diyenler için belirteyim.
KISACA: 7-8-9 puan verdiklerimi öneriyorum. Tabii ki 10 puan dahil ama onun açıklamasına bakın. 5-6 öncelik vermeyin 4 ve aşağısında puan verdiklerime bakmayın bile.

  1. Death Note
  2. Fullmetal Alchemist Brotherhood
  3. Cowboy Bebop

Anime tanıtımlarının amacı ilgi çekici kısımlarını ortaya koyarak,
hikaye hakkında spoiler'sız genel bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Sezonlara ayırmadan verdim tanıtımları. Tanıtımlar SÜBJEKTİF olup bazı uzun tanıtım tadındaki incelemeler başlıkların altındadır.

Puanlama mantığım:
10/10 Bu puan olabilecek en sübjektif puandır. Bu konuda 10'da 10 almış olanların hepsinde şu ikisinden biri söz konusudur
-İngilizce "underrated" diye tabir edilen. Türkçe hakkı yenilmiş, görmesi gereken ilgiyi ve sevgiyi görememiş diye düşündüğüm
-Genel sıralama ve düşüncede daha kötü bir seri, bu puanı verdiğim yapımın üstünde tutulmuş.
Örnek: "Sao gibi bir yapım FMA Brotherhood'u nasıl geçer yahu!"

9/10 Efsane anime. Küçük, göze batmayacak bir eksikliği olmasına rağmen o efsaneliğin arasında göze batmıyor. Tek ricam Tür'ünü bilerek bu puanımı değerlendirmeniz. Yani tür olarak aksiyon ve benzeri bir etiketi olmayan romantik bir animeden süper dövüş sahnesi beklerseniz yazık yani.

8/10 Hani 100 metre yarışında 1. ile 2. arasında salise fark olur ya. İşte bu puanı verdiğim serilerin 9 alanlardan farkı o. Aslında aynı kulvardalar ama işte efsane diyemiyorum.

7/10 Bu puanın 8'den farkı şu. 8 puan alanlar bir hata yapmamış oluyorlar. İşte ufak tefek eksiklikleri var sadece. Olsa daha iyi olurdu gibi. Ama bu puandan itibaren 1 ve ya 2 noktası bayağı kötü olmuş demek. Zaman zaman o kötü noktalar gözede çarpıyor.

6/10 İyi ve kötü yanlarını bir kağıda yazsak iyiler bir kaç tane fazla gelebilir. Bu puanı alan seriler için genelde şu tür cümleler kurarım. "En azından şunu yapmış", "En azından daha uzatmamış, tadında bırakmış"

5/10 Ortalama, Bayağı ortalama. İyi desem iyi değil kötü desem kötü değil.

4/10 Artık kötü yanı daha fazla göze çarpıyor bu puan. Belki tek bir şey için izlenebilir. Aksiyonu iyi yapmıştır. Tek bir karakteri kalitelidir gibi.

3/10  Kötü. Bayağı kötü yani. Düzeltilmesi gereken çok şey var. Tek bir şeye yönelmiş ve onu da yapamamış olan seriler için bu puanı kullanıyorum genelde. Normalde izlemem ama işte arkadaşla başlamıştık bende başladım bitireyim bari demişimdir.

2/10 ÇÖP! Kesin yarıda bıraktığım seriler. Üeerinde çalışılması gereken çok şey var. "Millet nesini beğenmiş ki bunun?" bile diyebilirim ki demem aslında. İnsanları zevklerine göre yargılamayın.

!/10 Bu puanı verdiğim tek bir seri var zaten. O da "Himouto! Umaru-chan". Düzeltilecek bir şeyi bile yok o kadar kötü. Hakkında konuşmak bile istemiyorum.


Puansız: Henüz karara varamadığım. Sonunu izlemediğim ya da tarzı bana hitap etmeyen, üzerinde konuşamadığım-konuşmak istemediğimden değil yani- seriler.

Dipnot: Alttakilerin hepsi izlenmiştir.



(5/10)

Zenci bir samuray var. İntikam uğruna insan dışında pek çok türde mahlukat ile savaşıyor. Çizim tarzına alışabilirseniz sırf aksiyonu için tavsiye edebilirim.



Akame ga Kill!
(8/10)

Özel güçler bahşeden nesneler ile bir grup var robin hoodçuluk oynuyorlar, hükümette aynı türde bir grup ile karşılık veriyor. Başta ana karakterin kim olduğuna dair kafanız karışabilir ancak sıkıntı yok. Nasılsa şey olacak...ee..sihirli nesneler ilginizi çektiyse izleyin
-Animesi ve mangası bitmiş seri-











Ansatsu Kyoushitsu
(10/10)


Her bölüm "Keşke bizde de böyle öğretmen olsa" diye gıptayla izleyeceğiniz bu anime de endişelenmemeniz gereken bir şey varsa o da sonu. "Acaba kötü mü biter? Tatmin etmez mi?" gibi sorunlardan arınıp bu aksiyonu, komedisi ve dramı gayet yerinde olan animeyi izleyin izlettirin.
Zeki animecilere not: Light yagami vs Aizen var :D
-Animesi ve mangası bitmiş seri-








Bakemono no Ko
(7/10)


Birbirlerine devamlı bağırıp, atışarak öğrenci-usta ilişkisi geliştiren bir çocuk ve canavarın hikayesi. 
Kılıca kanmayın pek rolü yok.
Bazı anime klişelerine rağmen ortalama üstü bir film.




Bakuman
(10/10)



"Mangaka olmak" diye tanımlayabileceğim bu anime mangaka olmanın ne kadar çetin ceviz bir iş olduğunu ortaya koyan bir yapım. Death Note ile aynı kişiler tarafından yapıldığını söylemem işin zekasal boyutu hakkında da bir fikir verir herhalde.
-Animesi ve mangası bitmiş seri-










Basilisk: Kouga Ninpou Chou
(7/10)


Ninja, özel güç, kan ve bütün bunların ortasında gördüğüm en masum aşk hikayesi. Her karakterin aynı kalıptan çıkmış gibi çizilmiş olmasına alışmak biraz sıkıntı çıkartabilir.
-Animesi ve mangası bitmiş seri-










Berserk(2016)
(4/10)


Mangası hala süren bu yapımın 1997'deki animesinin modernleştirilmiş ve mangaya daha sadık kalınmış hali olduğunu söyleyebilirim. Peki Berserk mangasının benim açımdan 1 numaralı seinen türü mangası olmasını yansıtabilmiş mi? Eh verdiğim puan derdimi anlatıyor sanırım.





(9/10)


Dram ve komedinin Tom ve Jerry tadındaki harika birleşimi. Üstüne sos niyetine ecchisi dahil.
Tek sezonluk animesi bitmiş ama manganın tamamını kapsamıyor.
-Mangası bitmiş seri-












Black Lagoon
(8/10)


Sıkılana kadar tabanca patlamaları arasında güzel bir karakter gelişimi olan ana karakter ve bir kaç ilginç yan karakter.
-2 sezonluk bitmiş bir animedir-













Bleach
(8/10)


Kutsal üçlü arasında yer almasının bir nedeni var elbette. Ruhlar, ışın patlamaları, ana karakter power up ve bir kaç ilginç özel güç ve yan karakterler. 
BANKAI!
Uzun soluklu
-Animesi ve mangası bitmiş seri-

inceleme tadında tanıtım ve yorumlarım burada.
https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2018/03/bleach-inceleme.html








Blood: The Last Vampire
(7/10)




Bir vampir avcısı hatun, kılıç ve kan. Çizim tarzına alışırsanız zaten tek bölüm sayılır. 












Boku no Hero Academia
(puansız)




Mangasında güncel olduğum bu anime narutovari havası ile yeni bir soluk ve potansiyeli yüksek. Haftalık beklemeye değer bir anime 
2. sezonun aksiyonu ve turnuva arcı serinin anime olarak zirvesi.
Şu an 3 sezon kesinleşmiş bekliyoruz.














Btooom!
(8/10)




Sword art online'ı ne kadar tavsiye etmiyorsam bunu da o kadar yaymaya çalışıyorum. Bir oyunun içine girme konsepti, patlamalar, zekalı stratejiler

















Byousoku 5 Centimeter
(6/10)





Ana karakterin çocukluğunu, gençliğini/ergenliğini ve yetişkinliğinde ki dünyayı nasıl gördüğünü anlatırken çocukluk aşkına dair betimlemelerin bulunduğu bir anime. Asıl can alıcı noktası hikayedeki gerçeklik unsuru bana kalırsa. İyi olduğunu kabul etsem de abartıldığı kadar yok bence.









Claymore
(10/10)



Ana karakterler hatun, villianların çoğu hatun, dev kılıç, güzel düşünülmüş özel güçler. Konsept daha ilk baştan özetleniyor. Bir yoma için Claymorelar tutulur gümüş gözlü hatun gelir köyü para karşılığı kurtarır.
-Animesi ve mangası bitmiş seri-

İncelemesi için  https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2016/06/claymore-tantm.html








Code Geass: Hangyaku no Lelouch
(9/10)




Zeka dolu mecha animesi, mecha'yada death note vari zeka dövüşlerine de doyuyorsunuz. politik göndermelerin yanında karakterlerin ve geass denilen gücün ayrımıyla da şahlanıyor.
2 sezonluk bitmiş bir anime. Sıkıldığınız yerlerde sonunun epikliği için devam edin.











Cowboy Bebop
(9/10)


Anime müzikleri benim için 2'ye ayrılır. Cowboy Bebop için yapılan müzikler ve diğerleri. Eski animelere önyargınızı kıracak bir anime arıyorsanız işte size uzak gelecekte geçen silahlı bir anime. Her bölümünün birbirinden kopuk gibi görünen hikaye akışı karakterler hakkındaki bilgilerin verildiği anlarla zirve yapıyor
-Animesi ve mangası bitmiş seri-









Danshi Koukousei no Nichijou
(5/10)


Çıtırlık bir günlük hayatta liseli japon çocukları animesi. Yapacak daha iyi bir işiniz yoksa izlenebilir ancak birkaç bölümde bir gelen pişmiş kelle misali sırıtmışlığın yanında sizi kahkahaya sokacak sahnelerin olmadığını söylesem yalan olur.
-Bitmiş bir anime-













Death Note
(9/10)





Tanıtım yazısına bakabilirsiniz. Zira isminin üstüne denecek sadece tek bir şey var. Animelerden nefret dahi ediyorsanız bunu izleyin


(8/10)



Her bölümü birbirinden bağımsız kişiler üstünden giderken birden pek çok parçasının birleştiği bir sona sahip. Azıcık felsefi azıcık zekalı. Fena değilden bir tık daha güzel bir sona sahip.
Eğer başlayıp başlamama konusunda şüpheleriniz varsa Death Billiards isimli plot bölümüne bakıp fikir edinebilirsiniz
-Bitmiş bir anime-










Detective Conan
(puansız)


Çocukluğumda gördüğüm kadar eski ve uzun bir anime. Sabrınız yeterse bazı şeyleri de görmezden gelirseniz Sherlock tadında bir dedektiflik macerasına hazır olun
Bitmiş bir anime ama ben daha bitiremedim o yüzden puanı da yok.










Devil May Cry
(4/10)




Oyunu oynadıysanız sırf Dante için izlenebilir başka bir çekiciliği yok.













Digimon Adventure
(7/10)


Bir başka çocukluğumdan kalma yapım. Hatırladığım kadar kaliteli olması güzel bir şey.
Hiçbir şey için olmasa sırf başlangıç müziği için izlenir bence.
Pokemon'a en yakın rakip işte. 




(6/10)




Tarihsel karakterler, aksiyon, zekalı stratejiler, fantastik dünya, karizmatik ana karakter, hellsing ultimate tarzı çizim kısmı güzel
saçma ve kasıntı komedi ve gereksiz karizma kasmaları da var. Yine de tarihsel karakterlere merakınızı arttırırsa yeterlidir bence.




Dragon Ball Z
(7+1/10)


Şahsi görüşüm abartılı olduğu yönünde. Ama mahalle baskısından dolayı +1 koydum (mutlu musunuz DB hayranları :/) Işın patlamaları ve hızlı dövüş sekanslarından başka bir numarası yok. Eski bir anime olmasından ötürü klişe dolu. Her bir dövüşü önceki ve sonraki açıklamalardan bağımsız bir gözle izleyebilirseniz salt aksiyondan zevk alabileceğiniz bir yapım. Sırf hakkında yapılan göndermeleri ve espirileri anlamak içinde izlenebilir.
Bitmiş bir anime olup ilk serisi dragonball ve DB Kai aynı serinin filler'ları ayıklanmış hali.








Durarara!!
(8/10)


Çete savaşları, ilginç bir tarz, sırf karakterler için izlenebilir. 
(10/10)






Death Note ile aynı dönem çıktığı için onun gölgesinde kalmış bir anime.
Felsefi yanı ağır basıyor ve yazarlar "ulan nereden kıssakta yeterince bilgi vermesek" diye kasmışlar neredeyse.
Animeyi bitirdiyseniz uzun uzadıya yazdığım muhtemelen bu kadar kapsamlı tek Türkçe analiz için bir göz atın.






Fate/stay night
(5/10)

Kronolojik olarak Fate Zero'nun devamı olsa da kalite olarak onun çok gerisinde bir yapım.
Tanım olarak Fate Zero ile aynı. FRP ve RPG karışımı bir oyununun animeleşmiş hali diyebilirim. Sınıf(Class)lar var büyücüler bu classlarda karakter çağırıyor ve bunlar bir ödül için dövüşüyor. 
"Nereden başlasam?" diyorsanız tanıtım tadındaki yazısında belirteceğim ama o zamana kadar üzgünüm.





Fate/stay night Unlimited Blade Works
(6/10)

FSN(Fate/Stay Night) yani bir üstte söylediğim arkadaşın lezzet ikizi. Aynı hikayede bu sefer Rin denilen karakteri ana karakter yapıp birkaç bölüm sonra rotası değişen bir hikaye yapmışlar.
Tanım olarak Fate Zero ile aynı. FRP ve RPG karışımı bir oyununun animeleşmiş hali diyebilirim. Sınıf(Class)lar var büyücüler bu classlarda karakter çağırıyor ve bunlar bir ödül için dövüşüyor. 
Görüntü kalitesi olarak Fate Zero ile yarışır derecede ve Fate evrenini sevdiyseniz izleyin. FSN'den iyi FZ'den kötü bir senaryosu var.





Fate/Zero
(9/10)

Kronolojik olarak Fate/stay night'ınn öncesi olsa da kalite olarak onun çok ilerisinde bir yapım. Zira artık başlığı görünce bile "Abi tutun beni bayılacam" gibi oluyorum.
Tanım olarak Fate/stay night ile aynı. FRP ve RPG karışımı bir oyununun animeleşmiş hali diyebilirim. Sınıf(Class)lar var büyücüler bu classlarda karakter çağırıyor ve bunlar bir ödül için dövüşüyor. Ama o ne aksiyondur o ne senaryodur onlar ne        karakterdir o ne sondur be abi.





Fate/Grand Order: First Order Fuyuki
(7/10)

Bu film tadında 1 saatten biraz fazla yapım aynı adlı oyundan uyarlama. Gelecek bölümleri falanda olacakmış. Fate evreninden Heaven's feel ve Apocrypha beklerken iyi gidermiş diyen fanlar var. Evil Saber var. Fate alternatif evren tadında kahramanlar var.




Fairy Tail
(6/10)





Başları ve müzikleri çok güzel bir anime sonlara doğru şuna dönüşüyor.
Büyü, Ecchi, Erza Scarlet, Ecchi, "Biz Fairy Tail'iz!!1!!!111!"
Bitmiş bir anime mangası devam ediyor keşke etmese
Her şeye rağmen mangasını zaman atlamasına kadar tavsiye ederim ama. Mangaya zaman atlamasına kadar animeden gayri verdiğim not 9/10
https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2016/11/fairy-tail-tantm-inceleme.html









Fullmetal Alchemist: Brotherhood
(9/10)


Bu da Death Note gibi "ismi yeter" tadında ayrı bir başlıkta konuşulması gereken efsanelikte bir yapım. Simya, aksiyon, komedi,dram,senaryo, iyi bir başlangıç, gördüğüm en iyi karakter gelişimi (hem de her karakterde), aksiyon dolu olduğu kadar tatmin edici bir son.

Bitmiş bir anime ve manga olup söyleyebileceğim bir anektod var. Full metal alchemist isimli eski yapımı izlemenize gerek yok direk buna başlayabilirsiniz.


(7/10)




Mecha ve komediden ibaret. Güzel çıkışları ve fena düşüşleri olan bir anime.
2 sezonluk bitmiş animenin ardından yapacak daha iyi bir işiniz yoksa "fumoffu"ya bakabilirsiniz












Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari!
(7/10)




Avukat, dava çözümü, doğaüstü olarak ruh çağırmanın üstüne sos niyetine kullanılması ilginç bir hava katmış. Oyundan devşirme bir anime olup oyunu oynayanların beğenmediği ama ben gibi oyununu bilmeyen birinin tavsiye edeceği bir yapım. Çocuksu espiriler ve oyunun havasını vermek için kullanılan efektlerin abartısına rağmen oldukça kaliteli ve hukuk tansiyonu yüksek bir anime.











Hellsing Ultimate
(7/10)





Gerçek bir vampir konsepti 
Kan, kan ve daha çok kan. 
Naziler vs İngilizler.
Animeye bakmanıza gerek yok direk aynı isimli OVA'lara bakın. 
Anime ve manga olarak bitmiş bir seridir











Hetalia Axis Powers
(7/10)


Tarih öğrenme hevesinizi depreştirme ihtimali olan her ülkenin bir insan olarak tasvir edildiği ve ülkeler arası ilişkiyi çok iyi bir şekilde özetlemesiyle ün yapmış bölüm başına 5'er dakikalık bir serinin ilk sezonu
Bir kaç sezon sonra Türkiye'de giriyor.
Devam eden bir seri diye biliyorum ama tam emin değilim.








Highschool of the Dead
(8/10)



Ecchi, zombiler, aksiyon, silahlar, katanalı bir hatun.
Basit bir atıştırmalık olmasına rağmen türünün en iyi animesi bana kalırsa.
Highschool of the Dead: Drifters of the Dead 
OVA'sı oluyor.












Howl no Ugoku Shiro
(6/10)



Yürüyen şato'nun japoncası işte. Miyazaki abinin başkaları kadar hayranı olduğumu söyleyemeyecem
(9/10)



Mangasının çizimleri ne kadar kötüyse animesinin çizimleri de o kadar iyi. Macera, aksiyon, özel güçler, iyi bir senaryo, karakter gelişimi, eğer devam etseydi kutsal üçlüden birini tahtından edeceğine emin olduğum bir seri.
Animesi bitti mangasının gelecek bölümünün ne zaman çıkacağı belli değil.









Hyouka
(7/10)



Moe denilen parlak renkli karakterlerin olduğu bir dedektiflik animesi. Bazen uyuz kaptığınız anları olsa da dedektiflik bazında gayet yeterli tavsiye edilesi bir yapım. 


 







JoJo no Kimyou na Bouken
(7/10)


Eski bir mangadan yapıldığı için çizim tarzına alışmak zaman alıyor. Özel güçler önce basitçe vampir ve abartılı karate iken sonra çeşitleniyor ilginçleşiyor, sürükleyiciliği var.
Farklı isimlerle devam eden bir anime mangası hakkında bilgim yok. Sonraki animelerin sırası şöyle.
JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders(2 sezon) (8/10)

JoJo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kudakenai (8/10)










Joshiraku
(6/10)



Daha ilk kelimeleriyle amacını ve niyetini belli eden bir anime. Sırf konuşmaya dayalı. Biraz sabretmek lazım tadına varmak için. Sonlara doğru gerçekten komik sahneleri var. 













Kill la Kill
(8/10)


Abartılı çizimleri ve sahnelerine alışıldığı takdirde aslında gayet güzel bir senaryoyla ilerleyen bir yapım. Giyilen giysi ile artan güçler, değişen roller, bir derecelik plot twist
Bitmiş bir anime











Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
(9/10)



Uzaylı bir canlının başarısız girişimi sonucu bir liselinin kolunda kalması sonucu hayatta kalma mücadelesi. Üzerine kafa yorulmuş eski bir mangadan yapılan anime bitmiş durumda. Türünün en iyi örneği!


 






Kyoukai no Kanata
(8/10)


10. bölümde her şeyin açıklanmasıyla sizi koltuğunuza bağlayan yapımın sonu biraz yavan kalsa da tavsiye edilesi izlenesi bir yapım. Canavarvari şeyler ve onları avlayanlar var. Bir de gözlük fetişi
Bitmiş bir anime











K-On!
(8/10)




Gülmekten yerlere yatmama neden olan müzikli bir anime. Karakter tasarımlarının birbirine benzerliğinden dolayı alışması zor. Türünün en iyi örneği olduğunu duyarak girişmiştim.
2 sezonuyla bitmiş bir anime










Lovely★Complex
(6/10)


Shoujo denilen bir yapımmış. Türünün klişelerine karşı hazırlanmış bir animeymiş. Ben bunları bilmeden izlememe rağmen klişelere olan göndermeleri yakalayabildiğimi düşünüyorum. "Fena değil" kategorimde bir romantik-komedi. Konuşmalarındaki aksan ayrı bir güzel. Ama başka Shojo izleyeceğimi sanmıyorum.
Bitmiş bir anime








Magi: The Labyrinth of Magic
(8/10)


Büyü, Kılıç, Beden gücü, fantastik, çöl teması, komedi ve aksiyonun harmanlanması.2 sezonuyla tatmin edici ilginç güçlerin olduğu bir yapım. Sonu belki biraz yavan ama gene de fena değil.
Bitmiş bir anime ama arada bir şeyleri çıkıyor.











Mirai Nikki 
(8/10)



Zamanda git-gel olayının altından kalkabilmiş bir anime. Yanderenin en iyi türü. Hayatta kalma oyunu
Kafa karıştırıcılığı yapması ve tatmin edici bir sonu var.
Bitmiş bir anime. Bir ara şu zaman çizelgesini yazacam kafası karışanlar için merak etmeyin.











Mobile Suit Gundam 00
(7/10)


Mecha animelerin babası. Türünün en iyi örneği. Aksiyonu ve robotların ilginçliği kadar politik yönü de izlenesi
Bitmiş bir anime...demek isterdim ama şu başlık dışında zibilyon tane gundam animesi var/varmış.










Mob Psycho 100
(10/10)



Telekinetik gücün nadir olmasına rağmen normal karşılandığı, kara mizah ve çocukça mizahın tuhaf bir şekilde kıvamı tutturulmuş harmanı, karakterlerin doğallığı, karakterlerden beklediğiniz kalıplaşmış davranışların olmadığı, one punch man gibi bir yapımın yazarından çıkmış anime.
-Mangası bitmiş seri-











Nana
(puansız)



Shoujo'nun en iyi örneklerinden olduğu söylense de beni sarmadı bıraktım. romantik komedi ve tesadüf eseri başlayan ilginç bir arkadaşlık var.











Nanatsu no Taizai
(8/10)



Çeşit çeşit ırklar, abartılı ama tatmin edici bir güç seviyesi, sürükleyici hikaye anlatımı. Sonu biraz yavan sanki.
Bitmiş bir anime ama mangası devam ediyor.











Naruto
(MaceraDram, Fantastik)


136'ya kadar izleyip bırakmanız gereken kutsal üçlüden biri. Peşinden Shippudene geçmeniz lazım ama fillerdan kafayı yemezseniz takip edebilirsiniz ancak. Filler sahneleri takip edinde izlemeyin ve ya atlayarak geçin gerçekten bir şey kaybetmezsiniz.
El mühürleri, jutsular, dövüşler, hem zekalı hem de aksiyon dolu ama. Komedisi yerinde bir de dram içinde dram yapıp insanı boğmasa dramıda güzel aslında. Neyse ki akatsuki ve madara diye bir şey varda izlettiriyor kendini.
Animesi Naruto Shippuden ismiyle devam ediyor ama fillerları atlayıp güncele gelince bitmiş mangasından bitirin seriyi








Nichijou
(5/10)




Günlük hayatta verilen tepkilerin abartılmış-bayağı bir abartılmış- hallerini sunan bir anime. Başlarda eğlenceli olsa da bir süre sonra sıkıyor kanımca.
Bitmiş bir anime















One Piece
(Macera, Fantastik, Süper Güç)



Kutsal üçlüden 1. olanı. en yakın rakibine bile 2 hatta 3 katlık satış farkı atmış bir seri. Harry potterdan bile daha çok satarak rekor kırmış bir seri. 
Muhtemelen bu satırları okuyanların %80'ninden yaşlı ve bunca sene sonra ancak %60lık bir kısmı bitti serinin -tamam burası biraz muamma- . Fillerları bile eğlenceli ve izlenebilir. Korsanlık?Macera? Hayır bu kelimeler one peice'i tanımlayabilir ama kesinlikle ve kesinlikle beklenilmez. 
Uzun bir tarihin izlerini ancak korsanlıkla ortaya çıkartmak mümkün hepsi bu. Tür olarak her şey var buna hala genişleyen evreni dahil.
Animesi de mangasıda hala devam eden bir seri olup bölüm sayısından korkmanın size çok şey kaybettirdiğini söyleyebilirim. Spoiler yediğinize en çok üzüleceğiniz seridir bence.









One Punch Man
(8/10)



Canavarlar, cyborg, tek bir özel güç(telekinezi?) veee TEK YUMRUKLA İŞ BİTİRME.
Bitmiş animesinin yanında neredeyse sayfa sayfa gelen mangasına da bakabilirsiniz. Komedi ve aksiyon tam gaz devam ediyor.











Psycho-Pass
(9/10)



2 sezonluk anime. Futuristik, distopik, polisiye, gerilim ve türünün hakkını veren bir yapım. İleri seviye teknoloji ve bu teknoloji ile oturtulmuş bir sistem. Sonda güzel bir plot twist. Felsefik sözleri bilgili ve olgun karakterlerinin yanında yeterli aksiyon. Gri bir düşünce yapısı ve adalet anlayışı var. Tanıtım tadında incelemesi için şöyle buyrun https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2017/03/psycho-passtantm.html










Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 
(8/10)



Fantastik dünya, bir oyuna(?) kısılıp kalma. Büyü, plot twist, paralel evrenler(spoiler vermeden en fazla bunu diyebilirim.)
Tanıtım tadında incelemesi için şöyle buyrun https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2017/01/rezero-tantm-inceleme.html











Redline
(8/10)





Uzak gelecek, yasal olmayan yarış, üzerinde 7(!!!!) sene çalışılmış animasyon. Yerdeki fıstık kabuklarının dahi kendine has hareketi var. Hayvan gibi şii yapmışlar yani. 

















Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan
(puansız)




Güzel ama ara sıra bir kaç bölüm izliyorum bu yüzden puansız. Efsane olmuş bir seri olduğu için bir şans verin derim. Dünyanın en iyi kılıç ustası emekli olmuş şimdi de geçinmeye çalışıyor
Bitmiş bir anime galiba












Sen to Chihiro no Kamikakushi
(5/10)





Ruhların kaçışı isimli animasyon. Oscar neyin almış ama ne bileyim beni o kadar sarmadı.
















Shijou Saikyou no Deshi Kenichi
(7/10)




Dövüş sanatları, ecchi, öğrenci yetiştirme, ustaların epikliği.
Bazı şeylere katlandığınız takdirde güzel bir aksiyon
Bitmiş bir anime ve mangadan oluşuyor.













Shingeki no Kyojin
(8/10)



Zombi yerine devleri koy güzel bir senaryo ile harmanla.
Mangası devam ediyor. Bitmiş bir anime
Açılış müziği yeter















Steins;Gate
(9/10)



Zamanda yolculuk, renkli gerçekçi ve doğal karakterler. Senaryo'nun asıl güzelliği boşluk bırakmadan adım adım inşa edip "Anağm!"nidası attıracak inişleri çıkışları olan bir yapım. Gördüğüm en iyi zaman yolculuğu yapımı. Gelecek Stein Gates 0 falan için hype yapıyoruz. Alternatif sonlar için "special" larına bakın.














Tamako Market
(4/10)






Fazlasıyla atıştırmalık. Yapacak daha iyi bir işiniz yoksa izleyin. K-on zannedip başlamıştım, o zamanlar daha toymuşum demekki.

















Tenjou Tenge
(7/10)





Ecchi ve dövüş sanatları. Başları güzelde sonradan sıktı ama sonunu bir şekilde getirdim.
Animesi bitti mangası da bitmiş galiba.









Toaru Kagaku no Railgun
(8/10)




Hafif dozda yuri ile aksiyon ve senaryo olarak klişeden uzak bir yapım. Özel güçleri klasik ama işlenişe uygun.
Önceki sezonuda varmış ama izlemedim. Animesi bitmiş durumda ama. Openingi de meşhur ama kanımca abartılacak bir yanı olmamasının yanında güzel
Bitmiş bir anime diyebiliriz. Gelecek sezonları da var ve nitekim daha iyi bundan.










Tokyo Ghoul
(5/10)





Vampir ve mutant karışımı bir konsept olan ghoul-gulyabani- ile ilgili bir yapım. Buradaki puanı gene iyi başka yerlerde 4-5 falan veriyorum hep :/ Buyurun tanıtım tadındaki yazısına alalım sizi
https://sonsuzedit.blogspot.com.tr/2016/06/tokyo-ghoul-tantm-inceleme.html













Toradora!
(8/10)





Türünün en iyi örneklerinden. Değişik bir romantik komedi. Başı biraz yavan ama sonu oldukça iyi ve tatmin edici. İlginç karakterler ve lise hayatı
Bitmiş bir anime













Toriko
(8/10)



Mangasına nazaran biraz renkli ve sansürlü. Özel güçler, yemek, yemek yemek, yemek pişirmek...değişik, özel, güzel, canlılar, hayvanlar var.
one piece ile olan ortak yapımla başlıyor aslında. Tavsiyem mangasından takip edin ama aksiyon sahnelerine mutlaka animeden bakın
Bitmiş bir anime ve mangası devam ediyor









Trigun
(7/10)



Eski animeleri izleme gazıyla başlayıp oldukça yavan bulduğum bir anime. Yine de sonu için değer. Çok epik değil ama her şeyin bağlanması ve açıklanmasıyla tatmin edici
silahlar ve ilginç karakterler
Bitmiş bir anime












Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! 
(6/10)






Günlük hayat, otaku kız, asosyal ve bir nevi beceriksiz, ucundan azıcık yuri? Gerçekçi bir kişiliğe sahip ana karaktere sahip olsa da iyi ki daha fazla bölüm yapmamışlar tam yerinde bitmiş.







Amy dedi ki...

Tg ye 5/10 vermek :D güzel kısa öz ve hızlı okunur olmuş şahsen eline sağlık.. Ergo Proxy yi izlemedim henüz izleyince inceleme yazına bakacağım :D